V pátek 18. října 2019 se v Obchodní akademii a Hotelové škole Havlíčkův Brod konal již dvanáctý ročník soutěže O bramborovou pochoutku Vysočiny. Deset dvoučlenných týmů složených z žáků gastronomických škol Vysočiny, Pardubického kraje a Nitranského kraje si poměřilo síly při přípravě bramborového suflé a moučníku z brambor. Všichni soutěžící si se zadáním velmi dobře poradili, byli kreativní a připravili pokrmy lákavé na pohled a výborné na ochutnání.
Nejlepší suflé připravila soutěžící ze SOŠ potravinárska Nitra: Zemiakové suflé s dresingom.
V přehlídce moučníků zvítězily Bramborové pralinky aneb babiččiny čokoládové koule soutěžící z Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod Biancy Krutišové.
Těm, kteří rádi zkouší nové recepty, nabízíme recept na Bramborové pralinky (viz níže) nebo na odkazu – ZDE –
Medailové pořadí týmů:
Vítězným týmem celé soutěže byla dvojice domácích studentů Bianca Krutišová a Tomáš Nobst
Druhé místo obsadila SOŠ gastronómie a cestovného ruchu Nitra
Na třetím místě skončil tým OA, VOZŠ, SZŠ a SŠOS Jihlava
V Havlíčkově Brodě dne 22. 10. 2019
Ing. Marie Mrázová
zástupkyně ředitele pro praktické vyučování