V pátek 21. října 2022 připravila Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod ve spolupráci s Českým bramborářským svazem třináctý ročník soutěže O bramborovou pochoutku Vysočiny. Šest dvoučlenných týmů složených z žáků gastronomických škol Vysočiny, Pardubického kraje a Nitranského kraje si poměřilo síly při přípravě polévky z brambor a bezmasého hlavního chodu, který musel obsahovat kromě brambor také houby a čerstvý sýr.
Podle vyjádření poroty si všichni soutěžící si se zadáním velmi dobře poradili. Pokrmy byly chutné a na pohled lákavé.
- Tým č. 1
- Tým č. 2
- Tým č. 3
- Tým č. 4
- Tým č. 5
- Tým č. 6
Nejlepší polévku připravila soutěžící z Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod Bianka Krutišová, která uvařila Bramborový krém s tymiánem.
- Kategorie POLÉVKA – 2. místo
- Kategorie POLÉVKA – 3. místo
Při přípravě hlavního chodu získal nejvyšší bodové ohodnocení Martin Gažo ze SOŠ gastronómie a cestovného ruchu Nitra, který porotě prezentoval Zemiakové krokety plnené ricottou s kuriatkovou omáčkou.
- Kategorie HLAVNÍ CHOD – 2. místo
- Kategorie HLAVNÍ CHOD – 3. místo
Po sečtení bodů za polévku a hlavní chod se vítězným týmem stala dvojice domácích studentů Bianca Krutišová a Vojtěch Krejčí, druhé místo obsadil tým SOŠ a SOU obchodu a služeb Chrudim a na třetím místě skončila SOŠ gastronómie a cestovného ruchu Nitra.
- Kategorie TÝM – 2. místo
- Kategorie TÝM – 3. místo
Průběh soutěže
Ing. Marie Mrázová
zástupkyně ředitele pro praktické vyučování
Foto: Ing. Zdeněk Janča