V pondělí 13. března 2023 proběhl v budově Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod již sedmý ročník soutěže Kuchař Vysočiny Junior open. Záštitu nad soutěží převzal RNDr. Jan Břížďala, radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu a Asociace kuchařů a cukrářů České republiky.
Soutěž byla určena žákům středních gastronomických škol a učilišť a zúčastnilo se jí šest dvoučlenných týmů z Kraje Vysočina a jeden tým z OA a SOŠ cestovního ruchu z Chocně.
Soutěžící připravovali v časovém limitu 60 minut 4 porce hlavního pokrmu s přílohou a omáčkou a 4 porce dezertu. Povinnou surovinou pro hlavní chod byl jelení hřbet, dezert musel být připraven odpalovaného těsta.
Obchodní akademii a Hotelovou školu Havlíčkův Brod reprezentovali Vojtěch Krejčí a Tadeáš Dudáš pod vedením Bc. Daniela Tomana a Mgr. Hany Pertlové.
S hlavním pokrmem s názvem Jelení hřbet, topinambur, zelná kroketa, řepný zákvas, kadeřávek Vojta Krejčí ve své kategorii zvítězil.
Tadeáš Dudáš s dezertem Éclairs s kakaovo-pistáciovou ganáží a karamelem z kumquatů obsadil druhé místo.
V celkovém hodnocení tým Obchodní akademie a Hotelové školy zvítězil:
Druhé místo obsadila dvojíce ze Střední školy gastronomické Adolpha Kolpinga:
Třetí místo obsadil tým Obchodní akademie a Hotelové školy Třebíč:
- Kompletní výsledky: »ZDE«
Projekt byl podpořen dotací z Fondu Vysočiny, program Postupové soutěže a přehlídky pro děti a mládež.
Ing. Marie Mrázová
zástupkyně ředitele pro praktické vyučování
Foto: Jaroslav Loskot