Mezinárodní projekty: Projekt Cooking Together – Vaříme společně

oahshb Projekty

 

1. Název projektu:     Cooking Together (Vaříme společně)

2. Program podpory:     Erasmus+, Klíčová akce 2: Strategická partnerství

3. Koordinátor projektu:      Kraj Vysočina

4. Termín realizace:     1. 9. 2014 – 31. 8. 2016

5. Pracovní jazyk:     anglický jazyk

6. Hlavní partner projektu:     Région Champagne-Ardenne

7. Další partneři projektu
  • Vysočina Education, školské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb školám, příspěvková organizace
  • Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod
  • Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí
  • Obchodní akademie Dr. Albína Bráfa, Hotelová škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Třebíč
  • Obchodní akademie, Střední zdravotnická škola, Střední odborná škola služeb a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava
  • Académie de Reims
  • Académie Nationale de Cuisine – Champagne-Ardenne
  • Lycée des Métiers de Bazeilles
  • Lycée Professionnel – Lycée des Métiers Gustave Eiffel
  • Centre de Formation d´Apprentis Interpro de l´Aube
  • Lycée Polyvalent Denis Diderot
8. Cíle projektu

►   zlepšení kvality a vzdělávací nabídky v obou regionech
►   rozvoj nových a inovativních přístupů
►   podpora šíření osvědčených postupů ze zúčastněných škol
►   výměna zkušeností v oblasti vzdělávání v gastronomii

9. Popis projektu

Česko-francouzský projekt zaměřený na oblast vzdělávání v gastronomii umožňuje všem zúčastněným partnerům výměnu zkušeností napříč různými tématy z oblasti gastronomie: spolupráce škol s firmami, využívání místních produktů, biopotraviny, gastrokultura atd. V rámci projektu probíhají projektová setkání, během nichž se setkávají zástupci škol, školských zařízení a jejich zřizovatelů z Vysočiny a z Champagne-Ardenne a seznamují se se systémem a principy vzdělávání v oblasti gastronomie v obou regionech. Kromě toho probíhají krátkodobé stáže pedagogických pracovníků zapojených škol, při kterých se společně vaří vybrané recepty, které budou součástí výstupu projektu. Společné vaření umožňuje účastníkům stáže představení si a vzájemné prodiskutování různých technologických i metodických postupů a následnou oboustrannou inspiraci.

10. Výstupy projektu

Výstupem projektu bude kniha receptů, ve které budou metodicky zpracované 4 české a 4 francouzské menu složené z předkrmu, hlavního jídla a dezertu v angličtině, češtině a francouzštině. Kniha bude obsahovat i slovníček vybraných slov z oboru gastronomie v AJ, FJ a ČJ, metodické listy pro učitele a pracovní listy pro žáky.

 

Další fotodokumentace k tomuto projektu je k nahlédnutí ve fotogalerii „Vaříme spolu – duben 2015“