V úterý 28. ledna 2020 proběhla v Obchodní akademii a Hotelové škole Havlíčkův Brod v rámci Dne otevřených dveří soutěž pro žáky základních škol Kuchařský talent Havlíčkobrodska 2020.
Osm mladých kuchařů ve věku 10 – 15 let si poměřilo síly při přípravě večeře pro 2 osoby. Porota měla možnost ochutnat hamburger, kuřecí maso v různých úpravách, karbanátky, pomazánky nebo palačinky.
Všichni soutěžící byli velmi šikovní a kromě vaření se zapojili i do flambování ovoce a do workshopu, který se týkal přípravy sushi.
Vítězem soutěže se stal Filip Marek, žák 9. třídy Základní školy a Mateřské školy Wolkerova Havlíčkův Brod, který připravil Plněný kuřecí řízek se šťouchaným bramborem.
Kromě tabletu si odnesl i dárkový certifikát, který ho opravňuje k účasti na libovolném gastronomickém kurzu v naší škole.
Druhé místo obsadila Martina Palacká ze Základní školy Havlíčkův Brod, V Sadech, která připravila Kuřecí maso plněné špenátem a sušenými rajčaty a bramborové pusinky. Na třetím místě skončila Adéla Pertlová ze Základní školy Smetanova Chotěboř se svým hamburgerem.
V Havlíčkově Brodě dne 30. 1. 2020
Ing. Marie Mrázová, zástupkyně ředitele pro praktické vyučování
Foto: Ing. Zdeněk Janča