ERASMUS+ 2024

Karel Sedlák Projekty, Školní novinky

V rámci projektu Erasmus+ č. 2023-1-CZ01-KA121-VET-000120433 Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod realizuje krátkodobé i dlouhodobé mobility žáků a odborné jazykové kurzy pro učitelky anglického jazyka.

V termínu od 7. do 20. dubna 2024 vycestovalo 13 žákyň oborů vzdělání Ekonomické lyceum, Obchodní akademie a Hotelnictví na dvoutýdenní mobilitu. Pracovní stáže se konaly v irských městech Mallow a Cork. Studentky nejenom pracovaly a zdokonalovaly se v anglickém jazyce, ale zúčastnily se dvou krásných výletů do Národního parku Killarny a na Moherské útesy.

Ukázky prezentací ze stáží:

  • Natálie Adamová – třída A3. :   »ZDE«
  • Sára Čápová – třída H3.:   »ZDE«

Od 1. do 15. června proběhl jazykový kurz pro dvě učitelky anglického jazyka v irském Galway na jazykové škole Atlantic. Náplní kurzu byla angličtina pro profesní komunikaci, metodika motivace středoškolských studentů a další doplňující aktivity.

Nyní probíhá dlouhodobá stáž ve španělské Granadě pro dva studenty oboru Hotelnictví. Následovat bude další měsíční kurz pro dvě studentky také z oboru Hotelnictví.

 

 

Program Erasmus+ je řízen Domem zahraniční spolupráce a je podpořen Evropskou unií. Z přiděleného grantu jsou účastníkům programu hrazeny náklady na dopravu, pojištění, ubytování, stravování a doprovodný program.

Ing. Marie Mrázová, zástupkyně ředitele
Mgr. Zlata Havlová, vyučující ANJ